You are currently viewing ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE POVODOM PREDSTOJEĆE BLOKADE RASKRSNICE

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE POVODOM PREDSTOJEĆE BLOKADE RASKRSNICE

U subotu, 4. decembra, u 14 časova građani će blokirati raskrsnicu kod hotela „Patria“.

Blokada ove raskrsnice organizovana je kao deo inicijative Ekološki ustanak, koja zahteva povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i slobodu za sve uhapšene u toku protesta protekle subote. Dva sporna zakona doneta su na štetu svih nas jer ugrožavaju imovinu građana i omogućavaju njeno otimanje u slučajevima koje vlast samovoljno proglasi značajnim projektima. Na taj način građani ostaju bez ikakve zaštite, a sumnjivi poslovi vlasti, maskirani u državni interes, postaju vrhovni zakon kojem se sve podređuje.

Gradski odbori Demokratske stranke, Mađarski pokret (Magyar Mozgalom), Narodne stranke i Stranke slobode i pravde solidarno stoje uz inicijativu Ekološki ustanak i pozivaju sve sugrađane, nezavisno od političke opredeljenosti, da se pridruže subotnjoj blokadi. Pridružujući se blokadi, sugrađani će postati deo zajedničke akcije koja će se odvijati u preko četrdeset mesta u Srbiji.

Jedino tako, zajedničkim delovanjem, možemo da pokrenemo i doprinesemo neophodnim promenama u našem društvu. Jedino udruženi možemo da sprečimo vladajući režim da uništava živote građana kako bi održao sebe na vlasti. Jedino štiteći one koji su ugroženi možemo da zaustavimo dalje ugnjetavanje građana.

Podsećamo sugrađane da će raskrsnica biti blokirana od 14 časova i da su pozvani da dođu kao pešaci, biciklisti, vozači i saputnici u automobilima i drugim motorizovanim vozilima. Ukoliko dolaze automobilima, upućujemo ih da se okupe kod mega marketa „Roda“ na Segedinskom putu u 13.30. Blokada će trajati do 15 časova.

Gradski odbor Demokratske stranke

Magyar Mozgalom

Gradski odbor Narodne stranke

Gradski odbor Stranke slobode i pravde

Ostavite odgovor